пʼятниця, 29 листопада 2019 р.

Землю на 8 млн.грн. повертають в державну власність на Красилівщині


На Красилівщині псевдо-фермер взяв в оренду землю загальною вартістю понад 8 млн гривень, яку згодом передав у суборенду.

Зокрема встановлено, що у 2014 році між Головним управлінням Держземагентства у Хмельницькій області та місцевим жителем укладено 5 договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності, розташованих на території Великозозулинецької та Глібківської сільських рад Красилівського району.

“Землі площею близько 112 га та орієнтовною вартістю понад 8 млн грн надано громадянину для ведення фермерського господарства. Через кілька місяців орендар передав вказані земельні ділянки в суборенду місцевому сільськогосподарському товариству, в якому сам же працевлаштований. Крім того, у громадянина, який отримав землю, відсутня будь-яка сільськогосподарська техніка, а фермерське господарство створено через сім місяців після подання прокурором позову до суду”, — сказано у повідомленні прес-служби прокуратури області.

За даними прокуратури, це свідчить про те, що дійсний намір місцевого мешканця спрямовувався на штучне використання процедури створення фермерського господарства як пільгового порядку одержання земель державної власності в оренду поза передбаченою законодавством процедурою земельних торгів та подальшого їх використання іншим сільськогосподарським підприємством.

У зв’язку із цим, за позовом прокуратури Красилівським районним судом вказані накази Головного управління Держземагенства в області визнано незаконними та скасовано, а договори оренди та суборенди земельних ділянок недійсними.

Водночас сільськогосподарське товариство, не погодившись із вказаним рішенням районного суду, оскаржило його в апеляційному порядку.

Постановою Хмельницького апеляційного суду рішення районного суду залишено без змін.



Як повідомив керівник  прокуратури Василь Сліпець, землі державної власності вартістю більш ніж 8 млн грн підлягають поверненню з незаконного користування у державну власність.

четвер, 28 листопада 2019 р.

Скорочення працівників в Красилові

Чисельність структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій Хмельницької області скорочується по районах:Білогірському (6 одиниць), Віньковецькому (6 одиниць), Волочиському (9 одиниць), Городоцькому (8 одиниць),Деражнянському (6 одиниць),Дунаєвецькому (10 одиниць), Ізяславському (8 одиниць), Кам’янець-Подільському 9 одиниць), Красилівському (9 одиниць), Летичівському (7 одиниць), Новоушицькому (6,5 одиниці), Полонському (7 одиниць), Славутському (7,5 одиниці), Старокостянтинівському (8 одиниць), Старосинявському (5 одиниць), Теофіпольському (5 одиниць), Хмельницькому (9 одиниць), Чемеровецькому (7 одиниць), Шепетівському (7 одиниць), Ярмолинецькому (7 одиниць).

Також скорочується чисельність працівників служб у справах дітей РДА в частині вакантних посад.


Таке  розпорядженні видала ОДА  від 20 листопада 2019р.

понеділок, 18 листопада 2019 р.

Чоловік біля Кузьмина знущався над собакою

Сталася жахлива подія неподалік с. Кузьмин (Красилівський район). Очевидці коментують: “Чоловік їхав на автомобілі та волочив за собою щось. Коли під’їхали ближче, помітили, що до машини прикріплений ланцюг, на якому тягнуть собаку. Пес був закривавлений”.
   Свій вчинок чоловік пояснив тим, що пес вкусив його маму, тому він придумав йому таке покарання. У соціальних мережах впізнали кривдника, ним виявився директор державного архіву Хмельницької області Володимир Байдич.
 
    В групі “Організація захисту тварин “ВРЯТУЙ ЖИТТЯ” Хмельницький”

“Сьогодні цього нещасного собаку привіз якийсь родич вище вказаного громадянина в лікарню в забитому ящику на евтаназію! Але не тут то було, в лікарні були присутні наші волонтери, собаку вилучили, а той, хто привіз втік з місця подій. Собака в жахливому стані, в деяких місцях стерті рани прямо до кісток. Він дуже заляканий і зовсім не агресивний, коли його дістали з тої дерев’яної труни, він заспокоївся і ніякої агресії не проявляв! Собака пережив страшне. На щастя, немає переломів, але ще трохи такого родео і його би не зібрали лікарі”. 

вівторок, 12 листопада 2019 р.

Старокостянтинову - ні, ми - з Хмельницьким

12 листопада 2019 року, Красилівська міська рада підтримала пропозицію міністерства розвитку громад та територій України про розподіл території Хмельницької області на три округи: Шепетівський, Хмельницький та Кам’янець-Подільський.
         Пропозицію Хмельницької обласної державної адміністрації про включення нашої громади до Старокостянтинівського округу Красилівська міська рада не підтримала.

Міська рада вирішила просити Кабінет міністрів України та Хмельницьку обласну державну адміністрацію  включити територію Красилівської міської об’єднаної територіальної громади до складу Хмельницького округу.

вівторок, 5 листопада 2019 р.

Лікар з Красилова бере участь в конкурсі серед найкращих лікарів сімейної медицини

В конкурсі "Кращий сімейний лікар 2019 " представлено лікаря Красилівської поліклініки Замрія Романа Васильовича. Переможець буде визначатись шляхом голосування в фейсбук.

           Проголосувати за нашого земляка можна тут

( на відкритій сторінці потрібно натиснути червоне посилання : "проголосувати за номінанта "та на нововідкритій сторінці знайти лікаря та проголосувати )


понеділок, 4 листопада 2019 р.

Красилівський район увійде до новоствореної адміністративно-територіальної одиниці

4.11.2019 в Хмельницькому  експерти розглядали пропозиції щодо удосконалення адміністративно-територіального устрою області.  Розглядали декілька варіантів: уже звичний «район», повіт та округ. На зустрічі експерти все ж схиляються до останнього варіанту. Основними критеріями для формування стануть демографічні показники, транспортна доступність до центру округу та чи є у «кандидатів» належний потенціал.



 В пропозиції міністерства районів у області має бути 3: Шепетівський, Хмельницький та Кам’янець-Подільський, а за планом ОДА 5 – до згаданих бажають додати Городоцький та Староконстянтинівський. Робоча ж група пропонує «золоту середину» – 4 округи.

Отже,Красилівський район увійде до Старокостянтинівського або Хмельницького району.