вівторок, 15 січня 2019 р.

Суд визнав винним голову Михайловецької сільради


Сільський голова з села Михайлівці Красилівського району Василь Шевчук не зміг  довести у суді, що відкрита хабарна справа, завадила вчасно подати е-декларацію.

Зокрема,Хмельницький апеляційний суд 27.12.2018  підтвердив винуватість  В. Шевчука у вчиненні адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання електронної декларації). Справа почалась тоді,коли Красилівський районний суд 9 листопада оштрафував Шевчука на 850 гривень за те, що той до 1 квітня не встиг подати електронну декларацію за 2017 рік.
В апеляційній інстанції адвокат сільського голови пояснював, що його клієнт не зміг своєчасно подати е-декларацію, у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності, оголошенням йому підозри, застосуванням запобіжного заходу у вигляді цілодобового арешту та відстороненням від посади. Отже, Шевчук не мав реальної можливості здійснити вхід на сайт Національного агентства з питань запобігання корупції, оскільки дія електронного ключа для входу на сайт НАЗК, зареєстрованого за робочим місцем (комп’ютером сільської ради), закінчилась.
Водночас апеляційний суд відкинув доводи сільського голови стосовно поважних причин не подачі е-декларації, оскільки йому було заборонено залишати житло з 21.00 до 07.00, відповідно, протягом дня посадовець міг вирішувати питання подачі декларації.
Також відсторонення Василя Шевчука від посади не може вважатись поважною причиною пропуску строку на подання декларації, оскільки він не надав суду доказів звернення до слідчого з приводу реалізації такого його обов’язку, та що йому було в цьому відмовлено.
Нагадаємо,що на початку січня 2018 року сільський голова Василь Шевчук був затриманий під час отримання другої частини хабара. За матеріалами досудового розслідування поадовець протягом листопада 2017 року до січня 2018 року вимагав від директора ПП «СІАД-СЕРВІС» (Хмельницький) кошти за підписання актів виконання підрядних робіт з «Реконструкції системи водопостачання сіл Михайлівці, Мотрунки і Сушки Красилівського району (друга черга)».
Перший транш хабара на суму 2 тис. грн Шевчук одержав 29 грудня. Решту частину неправомірної вигоди у розмірі 8 тис. грн – 11 січня 2018 року.
Наразі Красилівський районний суд розглядає обвинувальний акт щодо сільського голови Василя Шевчука за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Немає коментарів:

Дописати коментар