середа, 16 січня 2019 р.

Колишній очільник Красилівської РДА видавав себе за посередника від СБУ

Колишній очільник Красилівської РДА, засуджений за хабар, видавав себе за  посередника від СБУ

У 2007 році наш район отримав нового керівника- Юрій Смаровоз був  призначений  заступником голови Красилівської райдержадміністрації. Але вже у  квітні 2009 року Юрія Смаровоза засудили до 8 років позбавлення волі за 100 тис. грн хабара від двох жителів Красилова за сприяння у придбанні за заниженою вартістю майнового комплексу філії обласної фармакологічної фірми. Подальший перебіг справи невідомий.
У липні 2017-го Смаровоз та його спільник були затримані співробітниками поліції в Києві, оскільки начебто обманом намагалися заволоділи $500 тис. За даними слідчих, вони запропонували потерпілому передати їм таку суму за інформацію, яка стосується загрози життю та здоров’ю його близьких родичів. Чоловік повідомив, що зможе дати тільки $100 тис. і вони погодились. 11 липня 2017, в день передачі коштів, зловмисників затримали.
27 червня 2018 року Дарницький суд Києва засудив Смаровоза до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна. Водночас суд звільнив його від відбуття покарання з іспитовим строком 2 роки і 6 місяців. Його спільника у лютому 2018-го засудили до 5 років в’язниці, але також умовно.
Але раніше, у травні 2018-го, Смаровоз в Києві  у закладі «L Kaffa» зустрівся з підприємцем, який займається роздрібною торгівлею алкогольними напоями в Хмельницькій області. Смаровоз начебто представився довіреною особою замголови СБУ Павла Демчини. Саме від Демчини він нібито дізнався про порушення в роботі підприємця, але пообіцяв, що той може уникнтути слідчих дій, якщо надасть $25 тис., які будуть у подальшому передані замголови СБУ.
За матеріалами справи, Смаровоз згодився на зменшення суми до $16 тис. і познайомив підприємця з Євгеном Потьомкіним, представивши останнього як свого помічника по роботі в СБУ і сказав, що гроші треба передати саме йому. Того ж дня Потьомкін в салоні автомобіля отримав гроші. Дії Смаровоза і його спільника були викриті оперативними співробітниками СБУ.
5 вересня суд затвердив угоду про визнання винуватості, яку з прокурором уклав посередник Євген Потьомкін. Йшлося про закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинений групою осіб та у великих розмірах (ч.1 ст.28, ч.2 ст.15, ч.3 ст.190 КК України).
Сам Юрій Смаровоз при обранні запобіжного заходу підозру не визнавав, говорив, що не посилався на знайомство з працівниками СБУ і гроші їм передати не пропонував. Його справа скерована до Печерського суду Києва.Ведеться слідство...
Ось такий цікавий життєвий шлях колишнього керівника Красилівщини

Немає коментарів:

Дописати коментар