понеділок, 18 лютого 2019 р.

Бажаючі працювати в Німеччині з 2020 року мають вивчити німецьку мову

Хороші новини для жителів країн, що не входять в ЄС, які хочуть працювати в Німеччині, зокрема України !!!  Уряд Німеччини ухвалив закон, який полегшує імміграцію кваліфікованих (що не входять в ЄС) працівників в цю країну. - Ми знаємо, що економіці Німеччини потрібна робоча сила з третіх країн (із-за меж ЄС - прим. Ред.), - заявив міністр закордонних справ Німеччини Хорст Зеехофер після засідання уряду. - Настав час створити правову базу, яка дозволить це, - додав міністр. Щоправда, закон розпочне діяти з 2020 року!!!

                     " Занадто мало рук для роботи "
Конрад Поплавский, експерт, що займається німецькою економікою, відмітив в інтерв'ю, що робота над проектом була надзвичайно непрозорою, а також була предметом суперечок в правлячій коаліції і тиску різних зацікавлених груп - профспілок і асоціацій працедавців. - Профспілки хотіли, за найстрогішими критеріями, прийняти іммігрантів із-за меж ЄС в Німеччину, щоб де-факто обмежити їх приплив. Вони бояться, що економічна міграція обмежить зростання заробітної плати, особливо в секторах з низькою заробітною платою, - пояснив Поплавский. - У свою чергу, працедавці хочуть збільшити кількість робочої сили, а також понизити виробничі витрати. До останнього моменту в німецькому громадському просторі ми спостерігали зіткнення двох абсолютно різних поглядів. Один говорив про переваги і можливості, пов'язані з імміграцією, а інший - про пов'язані з цим витрати і риски, - додає експерт.
За словами Поплавского, ухвалені закони є прецедентом. Лібералізація правил, що стосуються доступу працівників з країн, що не входять в ЄС, на німецький ринок праці також може стати джерелом посилення негативних явищ.
  Важливо зазначити, що однією з головних умов прийняття на роботу в Німеччині ,буде сертифіковане знання німецької мови!

Немає коментарів:

Дописати коментар