четвер, 3 жовтня 2019 р.

Провідні світові виробники смартфонів виводять фабрики з Китаю

Південнокорейський концерн Samsung закрив свою останню фабрику смартфонів у Китаї, відмовившись від виробництва смартфонів у цій країні. Однак компанія має намір продовжити продавати їх у КНР. Головною причиною закриття стало зростання витрат на робочу силу та економічне уповільнення розвитку КНР, а також жорстка конкуренція з боку місцевих конкурентів, таких як Huawei та Xiaomi. Попри це, південнокорейська компанія запевняє, що залишиться на місцевому ринку  з продажу смартфонів.
          У першому кварталі 2019 року частка Samsung на китайському ринку мобільних телефонів знизилася до 1 відсотка, порівняно з приблизно 15 відсотками в середині 2013 року - за даними аналітичної компанії Counterpoint.
     Компанія Samsung не розкриває виробничі потужності та кількість людей, які були зайняті на виведеній з експлуатації фабриці в Хуйчжоу, що на півдні Китаю. За даними корейських ЗМІ, у 2017 році там  працювали 6000 співробітників, які вироблялиь 63 мільйони смартфонів на рік, що становить 16 відсотків загального глобального виробництва телефонів Samsung.


      У липні 2018 року в  компанія Samsung запустила нову фабрику телефонів в Індії.Представники компанії Самсунг назвали цю фабрику "найбільшою в світі". У листопаді 2018 року корейський веб-сайт Thelec оголосив про запуск третьої фабрики компанії у В'єтнамі, вказавши, що виробництво дешевих моделей телефонів, що буде переміщено з Китаю, має здійснюватися там. Samsung - не єдиний виробник телекомунікаційного обладнання, що виходить з Китаю.
      Подібний крок  також зробив японський концерн Sony, який вирішив закрити фабрику смартфонів у Пекіні і обмежити їх виробництво в Таїланді.
      Однак, як вказувало агентство Reuters, американська компанія Apple все ще виробляє своє обладнання в Китаї - навіть незважаючи на торгову війну між США та КНР.

Немає коментарів:

Дописати коментар