середа, 24 квітня 2019 р.

Викрав авто та протаранив ним паркани

У селі Заслучне Красилівського району 23 квітня, близько 22.20 години 34-річний місцевий житель під час застілля з товаришами вирішив з’їздити в місцевий магазин. Але транспорту не було. Не довго думаючи, чоловік викрав «Рено Логан» у свого сусіда, який живе через декілька хат.

Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння — «Драгер» показав 2,2 проміле — зловмисник протаранив по дорозі паркани в кількох господарствах.

Тим часом люди зателефонували до поліції, і вже за кілька хвилин на місці була група реагування патрульної поліції. Побачивши правоохоронців, зловмисник почав городами втікати у напрямку сільського ставка, проте невдовзі був затриманий.

По даному факту працівники поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді накладення штрафу, обмеження або позбавлення волі на строк від 3 до 5 років. Наразі слідчі дії тривають.



за даними поліції Хмельницької області

Музичний кліп знятий в Красилові.2013р.

Shevel-Такой как есть

Сюжет на ТБ про красилівчанина. MC MORGAN в програмі "Ранок на Поділлі".2013р.


5 березня 1967р.,м.Красилів.Відкриття пл.Слави та поховання останків Невідомого солдата


понеділок, 22 квітня 2019 р.

Земельний конфлікт в Красилівському районі триває,ВІДЕО

Німецькі власники чубляться за українське агропідприємство на Красилівщині (Хмельницька область). Гелмке Тобіас стверджує, що його партнер Зігмунд Лампка накопичив кількасот мільйонні борги, через які їх спільна компанія знаходиться на межі банкрутства. Півроку не виплачується зарплата працівникам та оренда за земельні паї. Майно «Лампка Агро» знаходиться в кредиторській та податковій заставі.

Весняний призов до армії в Красилівському районі

22 квітня 2019 року на території Красилівського районного військового комісаріату відбулись урочисті проводи призовників 1992-1999 років народження на строкову військову службу до лав Збройних Сил України.

Щоб провести хлопців зібрались батьки, родичі, друзі тих, хто через кілька днів виконуватиме почесний обов’язок перед державою і поповнить ряди захисників нашої Вітчизни.

Міський голова Ніла Островська побажала майбутнім військовослужбовцям гідно виконувати свій конституційний обов’язок. Батьків же закликала набратися терпіння і чекати швидкого повернення змужнілих синів.

Також привітали юнаків із цією важливою подією в їх житті перший заступник голови Красилівської райдержадміністрації Дмитро Склонний та голова Красилівської районної ради Василь Пасічник

З напутніми словами до призовників звернувся військовий комісар Красилівського районного військового комісаріату, підполковник Андрій Богданов та запевнив, що юнаки не будуть допускатися на лінію фронту в Операції об’єднаних сил.

За традицією, на мирну військову службу призовників благословив настоятель Церкви Рівноапостольного Князя Володимира УГКЦ отець Ігор та разом з усіма помолився за щасливу військову службу і повернення додому.

Під звуки оркестру Красилівського Центру культури і дозвілля «Перлина» усі присутні урочисто провели майбутніх солдатів на строкову військову службу.

Сьогодні Батьківщина довіряє нашим призовникам найдорожче – берегти мир і спокій рідної землі. Тож в добру, щасливу дорогу!






Результати виборів 21.04. 2019 по місту Красилів

Для збільшення натисніть на зображення




четвер, 18 квітня 2019 р.

Допризивники красилівщини покращували фізпідготовку

13 квітня збірна команда допризовників Красилівського району стала учасником обласного етапу Всеукраїнської спартакіади серед допризовної молоді та посіла 9 місце у загально – командному заліку серед 21 команд. Метою та завданням спартакіади є удосконалення фізичної підготовленості допризовної молоді, формування у підростаючого покоління престижу військової служби та пропаганди здорового способу життя, виховання морально-психологічної стійкості, почуття патріотизму та колективізму, залучення молоді до систематичних занять фізичною культурою і спортом, як однієї з форм підготовки молоді до служби в армії. Спартакіада серед допризовної молоді проводилася у таких розділах програми:
1) біг на 100 м;
2) стрільба з пневматичної гвинтівки;
3) біг на 1000 м;
4) метання гранати Ф-1 на дальність;
5) підтягування на перекладині;
6) плавання 25 м.
Організував та підготовив команду  вчитель фізичного виховання Кошелівської ЗОШ І-ІІІ ст. Костюк Анатолій Петрович.

За інформацією М.Снігур

Адмінстягнення на красилівчан за порушення термінів реєстрації місця проживання досить помірковані

В ході засідання виконкому Красилівської міської Ради 18.04.19 було розглянуто одинадцять протоколів про адміністративні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 197 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накладено на громадян адміністративні стягнення у вигляді попередження за порушення термінів реєстрації місця проживання.

Найвища нагорода на конкурсі в Києві дісталася красилівчанці

14 квітня у м. Київ відбувся другий відкритий конкурс мистецтва гри на народних інструментах "Весняні орнаменти". Конкурс проходив у стінах дитячої музичної школи №13 ім. М . Глінки.

Приємна атмосфера та організація проведення конкурсу, цікаві майстер класи назавжди залишили позитивні враження для учасників конкурсу та їх викладачів. У номінації бандурист – інструменталіст ІІІ - вікової категорії учениця Красилівської дитячої школи мистецтв Возна Єлизавета здобула найвищу нагороду - ГРАН ПРІ та була нагороджена кубком, медаллю та цінними подарунками. Особлива подяка для викладача Ольги Капітонець за підготовку до конкурсу та батькам Єлизавети за підтримку. В черговий раз ми тішимось перемогами наших учнів.

Нові книги в бібліотеках Красилівської ОТГ

Для бібліотек об’єднаної територіальної громади, за кошти виділені виділені Красилівською міською радою придбано більше 400 примірників книг на суму 22888,00 грн.

Юних читачів очікують різноманітні навчальні енциклопедії, казки, пригодницька література, а також твори, що вивчаються за новою шкільною програмою.

Серед розмаїття книг твори відомих сучасних українських письменників, а саме Юрія Щербака, Ганни Хоми, Максима Кідрука, Андрія Кокотюхи, Люко Дашвар, Ніни Фіалко, Дари Корній тощо.

До послуг користувачів зарубіжна література – твори Коллін Гувер, Едгара По, Еріна Гантера, Джона Гріна, Джоджо Мойєса, Чарльза Мартіна, Стівена Кінга, Деніела Кіза та інших.

Найближчим часом книги надійдуть до всіх бібліотек ОТГ, тож запрошуємо відвідати бібліотеки громади, познайомитися з новою літературою та обрати книги, які вас цікавлять.

Молоді та активні жителі Красилова отримали нову форму


середа, 17 квітня 2019 р.

Ціна на квартири в новобудові Красилова суттєво зросла

Забудовник "Будальянс" суттєво підняв ціни на квартири в ЖК Центральний,що знаходиться в Красилові по вул. Центральна, 33 (навпроти школи№1).До січня 2019р. ціна одного метра квадратного становила 8500 грн.,а вже з лютого ціна виросла до 9500грн. Отже,зараз ціна найменшої однокімнатної квартири -356тис.грн(38 кв.м.)Ціна двокімнатної-531тис.грн.(56кв.м.). Трьохкімнатна квартира коштує 720тис.грн.(72 кв.м.)






Директор «Агропартнер-1» Володимир Федченко про діяльність свого товариства

Підприємство ТОВ «Агропартнер-1» — міцне господарство, історія якого розпочалась на початку цього століття з 300 га, які були в обробітку. Сьогодні ж «Агропартнер-1» — це 12 тис. га в 24 селах двох сусідніх районів, Красилівського і Хмельницького, це досвід ефективного господарювання, гідний уваги та наслідування. Одним із секретів успіху, за словами топ-менеджменту агрофірми, стало залучення на полях сучасної техніки і використання лише оригінальних препаратів.

                                               відео про агрофірму «Агропартнер-1»
ТОВ «Агропартнер-1», як і більшість господарств подібного розміру, вирощує широкий діапазон культур, включаючи навіть овочеві, плодові й ягідні, утримує чимале поголів’я худоби, підтримує соціальну сферу, надає матеріальну допомогу пайовикам. Але успішно господарювати на таких площах звісно ж непросто. Та, як вважає Володимир Федченко, директор агрофірми, успіх «Агропартнера-1» забезпечила правильно обрана виробнича політика. Основа її полягає в тому, що в господарстві впроваджується таке ставлення до своєї справи, щоб люди не просто робили її, а жили нею. І керівництво в цьому старається подати приклад для всіх співробітників агрофірми.

Господарство майже на всій площі (за винятком схилів), дотримується класичної 5-пільної зерново-бурякової сівозміни. І оскільки соняшнику місця в цій сівозміні немає, то його й не сіють зовсім, попри економічну привабливість цієї культури.

А от цукровими буряками агрофірма засіває щороку до 2000 га. Наступником цукристих виступає яра пшениця, попередником — озима. Загалом яра пшениця, ярий ячмінь, кукурудза та соя займають майже по 2000–2500 га. Ще 1000–1200 га відводиться під озиму пшеницю. Ріпак займає від 200 до 1000 га на схилах.

Розвивається також плодоовочевий напрям. Зокрема, тут на зрошенні на 40 га вирощують овочі «борщового набору», а ще на 70 га — яблуні імунних сортів із меншою потребою в обприскуваннях та на 5 га — ягідник (смородина, ожина, жимолость).

Керувати таким великим господарством надзвичайно складно. Тим паче в умовах змін клімату, які відчуваються й тут з кожним роком все більше. Здавалося б, природні умови мають бути сприятливі: лісостепова зона, чорноземи, опадів — у середньому близько 700 мм за рік. Але бувають роки, коли кількість опадів знижується до 540 мм, а переміни посушливих та вологих періодів нагадують такий собі калейдоскоп.

Та попри все, сої й ріпаку, наприклад, у господарстві збирають по 3–4 т/га. А торік урожайність сої сягнула 46–47 ц/га. Кукурудзи на зерно збирають не менше як 10 т/га (на 150 га вирощують кукурудзу на силос), озимої пшениці — по 6–7 і навіть ярої — 4–5, озимого ячменю — до 6 т/га і більше.

Як розповів заступник директора з рослинництва ТОВ «Агропартнер-1» Володимир Хельменко, агрофірма на основі свого багатого досвіду розробила оригінальну технологію вирощування основних культур. Її можна назвати ощадливою, бо кошти в господарства обмежені, а за новинками тут спеціально не женуться. Але в жодному разі «скупою» їхню технологію не охарактеризуєш: якщо переконуються в ефективності певних стратегій, агроприйомів, технічних засобів чи препаратів, то використовують тільки їх, навіть якщо вони найсучасніші, не економлячи на коштах.

Одним з основних елементів технології є використання тільки оригінальних препаратів і повна відмова від продуктів, в якості яких господарі повністю не впевнені. Завдяки використанню оригінальних препаратів агрофірма, за словами В. Федченка, бачить реальний результат — ефективніший захист і вищі врожаї.

«Як тільки не переконують нас деякі “порадники”, що ми переплачуємо тільки за бренд! Проте ми використовуємо лише те, чому довіряємо», — додає В. Хельменко.

«Цукрові буряки — надзвичайно вибаглива культура, — зазначає заступник директора з рослинництва, — тому на ній використовуємо препарати, які не лише забезпечують потрібний ефект щодо шкодочинних організмів, а й мінімально шкодять культурі. Крім того, господарство обрало курс на застосування препаратів з довготривалою дією і двома-трьома діючими речовинами. А така стратегія практично не залишає іншого вибору, крім як оригінальні препарати».

Виходячи з такої позиції значна частина препаратів, застосовуваних у господарстві, — виробництва відомих компаній, зокрема компанії «Байєр». «ЗЗР цієї компанії ми використовуємо на кожній культурі. Дуже часто їм просто немає заміни», — коментує Володимир Хельменко.

Наприклад, для цукрових буряків фахівці господарства досі не бачать заміни «Бетаналам». «Попри те, що вони на ринку досить давно, я думаю, й надалі їх ніщо не зможе замінити. Адже це прості й легкі в застосуванні препарати, які дають прекрасний ефект навіть за мінімальної норми внесення», — говорить В. Хельменко. Тим більше, що сьогодні виробник пропонує декілька препаратів бетанальної групи, завдяки чому можна підбирати потрібний продукт під умови конкретного поля. На разі основним гербіцидом на бурякових посівах виступає Бетанал® Експерт. «Тричі обробляємо цукрові буряки «Бетаналами» — і не маємо жодних проблем із цією культурою», — підсумовує заступник директора з рослинництва. Він додає, що ефективність «Бетаналів» проявляється ще більше за дотримання всіх рекомендацій щодо внесення: оптимальні умови (температура, вологість, безвітряна погода тощо); відповідне налаштування обприскувача, форсунок; правильний вибір норми внесення. І, звичайно ж, обприскування посівів в оптимальній фазі розвитку бур’яну та дотримання мінімального інтервалу між обробками.

Тож у господарстві широко застосовують препарати, які вже «підкорили» серця агрономів своєю бездоганною дією у полі та радують господарів цілком прийнятною ціною й економічним ефектом. Через це, наприклад, продовжують використовувати фунгіцид Тілмор® для захисту колоса озимої пшениці. «Якщо ми бачимо хороший препарат, то не зраджуємо йому. І яскравий приклад подібного препарату — Тілмор®: препарат ефективний, забезпечує чи не найтриваліший захист колоса проти фузаріозу, стабільно демонструє стоп-ефект із року в рік», — говорить В. Хельменко.

Також у технології захисту озимих в «Агропартнері-1» беззмінно використовують фунгіцид Фалькон®. «Препарат дієвий, і, застосувавши його, можна три тижні не заглядати в поле. І ніяких побоювань щодо виникнення резистентності», — говорить Володимир Хельменко.

Втім, в «Агропартнері-1» не цураються і новинок. Щоправда, усі новинки тут ретельно перевіряють, перш ніж використати на всій площі.

Вирощування озимого ячменю не обходиться без морфорегулятора Церон®. «Навіть попри те, що у своїй технології ми використовуємо не так багато регуляторів росту, Церон® застосовуємо обов’язково, позаяк він демонструє високу ефективність — рослина ячменю утворює потужнішу кореневу систему, має міцне стебло, тому посіви й не вилягають під час вегетації та за достигання», — додає заступник директора з рослинництва. Найголовніше у використанні цього препарату, як зауважують фахівці господарства, — дотримуватись температурного режиму під час внесення і не поспішати «встигнути все». Як пояснив В. Хельменко, температура повітря має становити не менше як 12°С, а ще краще — 14°С. Тоді препарат ефективніше проявляє свою дію.

На кукурудзі таким незамінним препаратом, за словами В. Хельменка, є МайсТер® Пауер. «Раз внесли — і впевнені, що з кукурудзою все добре: адже в ньому вдало поєднано ґрунтову і страхову дії, він швидко та надійно контролює найпоширеніші злакові та широколисті бур’яни. До того ж наявність антидоту в складі гербіциду дає змогу безпечно застосовувати його, звісно за потреби, навіть коли кукурудза вже трохи переросла, до 8–10 листків», — пояснює В. Хельменко.

З-поміж інсектицидів обов’язковим елементом захисту виступає Децис® Профі, який використовують у баковій суміші під час кожного внесення фунгіцидів (і не лише на польових культурах, а й на овочевих). До речі, цього року компанія «Байєр» вивела на ринок новий інсектицид із лінійки Децис® – Децис® 100, який також займе своє місце в технологіях багатьох господарств.

Ще один обов’язковий елемент захисту посівів в агрофірмі — це передвисівна обробка насіння інсектицидними та фунгіцидними протруйниками. «Все починається з насіння, воно першим бере на себе удар хвороб і шкідників. І як воно вистоїть, таким буде й врожай», — говорить Володимир Хельменко.

Якщо препарати в «Агропартнері-1» використовують тільки перевірені, то техніку — новітню й сучасну. Так, серед шести причіпних обприскувачів, що стоять на машинному дворі, — п’ять Amazone і один John Deere. Розкидачі добрив — Amazone, зернозбиральні комбайни — самі лише Claas. А останнє придбання — просапна сівалка Väderstad, придатна для сівби як цукрових буряків, так і кукурудзи. Вона обладнана GPS, тож забезпечує використання технологій точного землеробства. Трактори на машинному дворі — John Deere і Claas. А з появою в «Агропартнері-1» квадрокоптеру фахівці господарства практично відразу ж побачили очевидні переваги його використання. Адже прослідкувати за такими великими площами дуже важко . «З дороги дивишся — ніби все нормально. А зйомка з квадрокоптера відразу показує всі проблеми, і жодна не залишається непоміченою», — розповідає Володимир Хельменко. А у випадках, коли всередину поля після дощів просто неможливо заїхати чи зайти, квадрокоптер просто незамінний. До того ж порівняння знімків з квадрокоптера дає змогу найбільш чітко спостерігати динаміку розвитку рослин. До речі, дістався він господарству абсолютно безкоштовно — у вигляді бонусу в рамках Програми Лояльності «АгроАльянс» компанії «Байєр».

«Агропартнер-1» не перший рік є учасником програми «Вексель», до якої залучений банк «Аваль». Ця програма дає змогу господарству отримати ЗЗР від компанії «Байєр» саме тоді, коли вони потрібні, а сплачувати за них — вже після збирання й продажу врожаю. До того ж вартість користування векселем становить всього 1%, що порівняно зі стандартними умовами, які пропонують українські банки, є практично безкоштовним користуванням грошима.

Для ознайомлення з передовим досвідом і найсучаснішими технологіями фахівці господарства вже не раз брали участь у ділових поїздках по Європі, під час яких побачили, зокрема, як створюють оригінальні препарати. І це, за словами В. Хельменка, дає вагомий результат: «Коли бачиш, яку складну й копітку роботу проробили науковці, створюючи препарати, розумієш, наскільки важливо дотримуватися всіх рекомендацій виробника щодо їхнього внесення».

А торік ТОВ «Агропартнер-1» було обрано місцем проведення першого для Західної України тренінгу Байєр Майстер-клас з технології вирощування озимої пшениці, який складався з трьох теоретичних та практичних занять з обстеженням посівів культури. На цьому тренінгу Сергій Танасов, технічний експерт компанії «Байєр», надав спеціалістам практичні поради з обстеження посівів пшениці: як саме збирати необхідну інформацію, на яких біологічних особливостях культури слід акцентувати увагу, як визначати лімітуючі фактори врожайності та шляхи управління ними.

Тож, як бачимо, господарство постійно шукає якісь нові вигідні програми, нові ефективні та високотехнологічні машини, досліджує препарати й добрива в умовах своєї технології та сівозміни, шукає можливості для підвищення обізнаності своїх фахівців з передовими технологіями. Це й дає змогу обрати найкращі препарати, визначити оптимальну технологію і взагалі втриматись на плаву в умовах, коли господарювати стає все складніше.

вівторок, 16 квітня 2019 р.

В Красилові поміняли насоси в артезіанській свердловині

Проведено заміну глибинного насосу на артезіанській свердловині № 26

Для забезпечення надійного та безперебійного постачання питної води населенню та економії електроенергії, Красилівське підприємство водопровідно-каналізаційного господарства провело планову заміну застарілого глибинного насосу на артезіанській свердловині № 26.

14 квітня 2019 року спеціалісти комунального підприємства проведели демонтаж застарілого обладнання і монтаж глибинного насосу PLP 10125/03 на артезіанській свердловинi потужністю 124 куб. м води за год.


Кошти в сумі 85,7 тис. грн на придбання насосу були виділені з бюджету громади.

Закупівлю вказаного обладнання було проведено через систему Прозоро



Красилівагромаш виробляє високоякісні агрегати для обробітку грунту


Агрегат комбінований передпосівний напівнавісний АКПН-8-03 «ПОДІЛЛЯ»

Агрегат призначений для передпосівного обробітку грунту і виконує за один прохід декілька операцій: - обробляє сліди коліс трактора; - вирівнює поверхню поля; - формує насінньове ложе оптимальної щільності на задану глибину; - подрібнює брили тандемним котком; - знищує бур᾽яни на поверхні поля.



Агрегат призначений для передпосівного обробітку грунту і виконує за один прохід декілька операцій: - обробляє сліди коліс трактора; - вирівнює поверхню поля; - формує насіннєве ложе оптимальної щільності на задану глибину; - подрібнює брили тандемним котком; - знищує бур᾽яни на поверхні поля.

Являє собою шарнірно-секційну машину, яка сладається із розпушувачів слідів після коліс трактора, передніх вирівнюючих планок, передніх трубчастих спіральних подрібнюючих котків – це класичний варіант для подрібнення грунтів з високою вологістю, секцій розпушуючих з стрільчатими лапами на вібростійках з підпружинниками, які розташовані у три ряди, при цьому відстань між лапами в ряду 675 мм, а між рядами 510 мм, що дозволяє обробляти забур᾽янені поля без забивання робочих органів; середніх вирівнюючих планок, задніх тандемних подрібнюючих і ущільнюючих грунт котків, стальні диски яких розташовані у шахматному порядку, що забезпечує їх самоочищення, задніх вирівнюючих планок.
Увага! 

Увага!
Передні та задні котки обертаються на корпусних підшипниках F210, які захищені з двох сторін манжетами, що забезпечує надійність роботи підшипників в особливо важких умовах.


Відеоблогер зробив огляд роботи Красилівського АКПН-8

Технічні характеристики АКПН-8-03

     Назва параметра і розміруОд.вим.Норма
1. Потужність двигуна тракторак.с.250-270
2. Конструкційна ширина захватум8,0
3. Робота швидкості рухукм/год8-12
4. Глибина обробіткусм4-12
5. Продуктивністьга/год9,6
6. Масса конструкційна,не більшекг7 000
7. Габаритні розміри в робочому положенні:
   довжинамм7 700
   ширинамм8 100
   висотамм1 500

понеділок, 15 квітня 2019 р.

Як зареєструватись в онлайн-кабінеті Красилівського водоканалу.

Чергова добра новина для красилівчан. Запрацював онлайн -кабінет Красилівського водоканалу,у якому можна подати показники за спожиту воду і водовідведення та перевірити історію розрахунків. Для реєстрації потрібно перейти за посиланням abon.com.ua

Інструкція реєстрації на сайті     abon.com.ua

1. В браузері вписуєм посилання -  abon.com.ua
2.На карті вибираєм Хмельницьку область



3.Далі вибираєм місто


4.Тиснем "реєстрація"
5.Вводим свою електронну адресу,ставим "галочку"та тиснем "зареєструватись
6.Переходим в скриньку пошти та копіюєм пароль

7. Вводим пароль та елетронну адресу

8.При потребі знову вибираєм область.., і натискаєм "додати особовий рахунок
9.Вводим чотирьохзначний особовий рахунок та суму останньої сплати

Все) Нажаль в кабінеті немає функції "написати повідомлення",навіть не вказана електронна адреса Красилівського водоканалу(але сподіваємось це незабаром виправлять).
 Приємного користування!

Фрагмент сюжету телеканалу "ТВ7+ Хмельницький" про "найбіднішого" депутата однієї з фракцій облради, що родом з Красилова



Красилівський район увійде до Шепетівського чи Хмельницького району?

В Хмельницький області в даний час є 20 районів, однак другий етап реформи децентралізації передбачає створення нових.
Згідно існуючої інформації їх має бути три: Кам’янець-Подільський, Хмельницький та Шепетівський. Або ж чотири – до вищеперерахованих додають ще Городоцький(створення цього району просуває за чутками один нардепів).Отже, Красилівський район ввійде до складу Шепетівського або Хмельницького районів.
Але поки офіційних повідомлень не було і у парламенті зареєстровані лише декілька законопроектів, які визначають процедуру створення нових районів, залишається слухати версії і погоджуватися, або не погоджуватися із ними.

На думку очільника інституту громадянського суспільства, експерта Центрального офісу реформ при Мінрегіоні Анатолія Ткачука,центром новоствореного району має бути місто, яке є домінуючим по відношенню до інших, щоб «ні в кого не виникало сумнівів, що це столиця».

«Щоб зрозуміти скільки у Хмельницькій області має бути районів, достатньо просто подивитися на карту. Тут є три домінуючих центри – Кам’янець-Подільський, Хмельницький і Шепетівка. Інших центрів немає. Можна намагатися різними схемами, чи лобізмом, змінити їх кількість, але це буде схема, яка не буде життєздатною і за деякий час, її доведеться «відкрутити» назад», – пояснює Анатолій Ткачук.

Він каже, із районами ситуація така ж, як і з громадами, коли від початку їх створення були визначені певні правила, але згодом їх почали ігнорувати. З часом, окремі діячі почали придумувати громади «під себе». Пройшло два роки і ті громади, які створені не за правилами, показали, що не можуть себе забезпечувати.

Також Анатолій Ткачук пояснив, що немає об’єднання районів, а є створення нових.

«Тому що райони – це державний рівень управління. Не є, до прикладу Шепетівський район, районом, до якого приєднаються інші. Може бути місто Шепетівка, як центр нового великого району», – зазначив експерт.

Він також нагадав, що при будь-якій конфігурації районів, населені пункти не втрачають свого статусу: якщо зараз місто, то після створення нового району воно так і залишиться містом. Що ж до того, чи вплине це якось на звичайних жителів, Анатолій Ткачук стверджує, що не вплине, адже «визначення «район» не для людей, а для чиновників

Пожежа в селі Западинці ліквідована

13 квітня о 16:19 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі у с. Западинці Красилівського району.

Негайно за викликом було направлено чергове відділення рятувальників 14 Державної пожежно-рятувальної частини. На місці події виявилось, що горить господарча споруда на площі 10 кв.м. Силами вогнеборців о 16:37 пожежу було локалізовано та о 16:40 – ліквідовано.

Ймовірна причина пожежі встановлюється.

неділя, 14 квітня 2019 р.

Красилівське лінійне виробниче управління магістральних газопроводів чекають зміни


         З 1.03.2019  кількість ЛВУМГ  буде скорочено. Перетворення торкнуться половини цих підрозділів.Відбувається «злиття» 2-4 управлінь в одне, велике.  Відповідно, об’єднуються їхні виробничі потужності. Під реформування потрапило  і Красилівське Управління магістральних Газопроводів. Його об'єднають з  Бердичівським  ЛВУМГ .Такі зміни дадуть можливість ефективніше вибудовувати роботу управлінь, швидше приймати рішення завдяки вилученню зайвих ланок в процесі погодження. Вивільненим працівникам (а таких буде небагато, переважно з керівного складу), надаватиметься можливість працевлаштування в межах Укртрансгазу, з чітким дотриманням усіх вимог КЗпП та чинного Колективного договору Товариства. Об’єднання низки ЛВУМГ також допоможе в майбутньому створити ефективного Оператора ГТС.
       Як відомо, працівники "Красилівського газопровода" згідно статистики отримують найбільшу зарплату в Красилівському районі( за даними обласної статистики за січень 2019р.-13 тисяч грн.),тому будь-які зміни чисельності працівників можуть суттєво вплинути на стан економіки району.

субота, 13 квітня 2019 р.

Хороша новина для українських заробітчан

     "Відповідно до Регламенту (ЄС) 2015/2120, зміненого Регламентом (ЄС) 2018/1971, провайдери голосових дзвінків та іноземні SMS-послуги в межах Європейського  Союзу повинні застосовувати регульовані максимальні ціни (регульований тариф), тобто ціни, які не перевищують 0,19євро  за хвилину дзвінка та 0,06 євро за SMS-повідомлення. 
     
        Наприклад, купивши польську сім-карту можна дзвонти з любої країни ЄС в іншу країну ЄС по ціні не дорожчій, ніж 0,81 злотих за хвилину дзвінка та 0,25 зл. за смс. Однак з трафіком мобільного інтернету поки все на так просто, розмір наданого пакету інтернету залежить від країни перебування та провайдера,через якого абонент знаходиться в роумінгу Євросоюзу.

Зміни вступають в силу з 15.05.19






Красилівський цукровий завод скликає збори акціонерів

Чергові річні загальні збори Приватного акціонерного товариства «Красилівський цукровий завод», код ЄДРПОУ 00373310, місцезнаходження: 31000, Україна, Хмельницька область, м. Красилів, вул. Центральна, 4а (далі – Товариство), відбудуться «22» квітня 2019 року об 11 годині 00 хвилин за адресою: 31000, Україна, Хмельницька область, м. Красилів, вул. Центральна, 4а, будівля адміністративного корпусу, 2 поверх, зал засідань.


Перелік питань,включених до проекту порядку денного:


Також цукровий завод повідомив про призначення нового головного бухгалтера




середа, 10 квітня 2019 р.

Красилівський суд ухвалою змінив розмір аліментів з твердої грошової форми на %


Суть справи:
В обгрунтування своїх позовних вимог позивач (мати дитини)посилається на те, що рішенням Красилівського райнного суду Хмельницької області від 01.02.2016 року з ОСОБА_2 (батько дитини)стягнуто на користь позивачки на утримання сина ОСОБА_3(дитина),  аліменти в розмірі 450 грн. щомісячно, які підлягають індексації, починаючи з 25.12.2015 року до досягнення сином повноліття.
На даний час змінився її матеріальний стан, підвищилися ціни на одяг, продукти харчування, тому просить змінити спосіб стягнення аліментів, що стягуються з ОСОБА_2 на утримання сина ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 згідно рішення Красилівськго районного суду Хмельницької області від 01.02.2016 року з твердої грошової суми в розмірі 450 грн. на 50% встановленого законом прожиткового мінімуму на дитину відповідного віку щомісячно, з часу набрання чинності рішенням суду до досягнення сином повноліття.
В судове засідання позивачка подала заяву про розгляд справи у її відсутності, позовні вимоги підтримала.
Відповідач на слухання справи не з»явився, про день і час слухання справи повідомлений у встановленому законом порядку.
Ухвала суду у справі:
Позов задовольнити.
Змінити розмір стягуваних аліментів з ОСОБА_2  на користь ОСОБА_1 на утримання сина .
Стягнути з ОСОБА_2  на користь ОСОБА_1 на утримання сина у розмірі 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно і до досягнення сином повноліття, починаючи з дня набрання рішенням законної сили.
Стягнути з ОСОБА_2 на користь держави судовий збір в сумі 768.40 гривень

Хмельницькгаз продовжує нараховувати жителям Хмельницької області зайві обсяги газу

 Про ситуацію з облгазами в Україні повідомив заступник глави департаменту з енергоефективності НАК "Нафтогаз" Олексій Хабатюк на своїй сторінці в Facebook. За його словами, нарахування великих сум за газ відбувається всупереч рішенню Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.
Він зазначив, що в рахунках за березень не було зроблено перерахунку з жовтня 2018 року. До того ж, в рахунках нарахували ще й обсяги за березень. "НКРЕКУ зобов'язана провести чергову перевірку і підтвердити факт ігнорування облгазами рішень регулятора. Але Верховна Рада не може стояти осторонь, тому що, на жаль, у регулятора за законом про ринок газу і про самому регуляторі обмежені повноваження. Це питання енергобезпеки!" - додав глава
департаменту.


вівторок, 9 квітня 2019 р.

Красилівчанина затримали за крадіжки

У Хмельницькому працівники кримінальної поліції впродовж години затримали зловмисника, який пограбував 67-річну пенсіонерку

Оперативники Зарічанського відділення поліції затримали 32-річного жителя Красилівського району, який у Хмельницькому пограбував пенсіонерку та, як виявилось згодом, обікрав ще й 9-річного хлопчика.


Затриманим виявився 32-річний житель одного із сіл Красилівського району. Чоловік раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини і тільки наприкінці лютого звільнився із місць позбавлення волі.

7 квітня чоловік приїхав до Хмельницького, як він каже, для пошуку роботи. Але вже ближче до вечора взявся за старе. Поблизу супермаркету «Сільпо» на вулиці Проспект Миру він визвався допомогти 67-річній пенсіонерці зняти гроші з картки. Але коли та дістала гаманець, він вихопив його і побіг геть.

Потерпіла одразу звернулася із заявою до Зарічанського відділку поліції. Пенсіонерка дала поліцейським детальний опис зловмисника, що допомогло оперативникам швидко знайти і затримати грабіжника неподалік від місця скоєння злочину.

Коли зловмисник вже перебував у приміщенні відділку, туди прийшов 37-річний місцевий житель, який повідомив, що незнайомець викрав у його 9-річного сина смартфон. У затриманому він впізнав крадія. Телефон у нього вилучили.

Тепер чоловікові доведеться відповідати за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) та ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до 6 років позбавлення волі. Наразі слідчі дії тривають.
З інформацією Хмельницького відділу поліції

Виступ Ніли Островської перед президентом


Міський голова Ніла Островська взяла участь в засіданні Ради регіонального розвитку

Фанати били вагони потяга на станції Хмельницький

Укрзалізниця нещодавно поскаржилась на бездіяльність поліції Хмельницького.Причина скарги:
На футбольний матч в Олександрію їхали фанати ФК «Карпати».Вони розгромили три вагони, побили вікна та повикидали матраци і постільну білизну з потягу На станції Хмельницький до вболівальників викликали поліцію та спецпризначенців. . У мережі з’явилося відео, де перон перед 7-ю колією Хмельницького залізничного вокзалу заповнений працівниками правоохоронних органів та футбольними фанатам. Виявляється поліцію викликали перед прибуттям поїзда № 120 Львів-Запоріжжя. На станції Львів у потяг сіли фанати ФК «Карпати», які їхали на футбольний матч в Олександрію. Чоловіки почали дебоширити на кожній із станцій. Працівники Укрзалізниці самостійно не змогли урегулювати конфлікт, адже у потягу було 250 фанатів. На зупинках потягу до вболівальників систематично викликали поліцію, проте жоден із представників Нацполіції, які приїжджали на виклики, не вжив заходів для врегулювання ситуації. Хуліганів так і не вгамували. На це поскаржилися в прес-службі Укрзалізниці.

Подія сталася 6 квітня. До зупинки в Хмельницькому пасажири встигли зіпсували обладнання 4-го, 5-го та 6-го вагонів у поїзді. Вболівальники розбили скло у вікнах та тамбурах вагонів. Пошкодили 12 вікон. На цьому фанати не зупинялися. Починаючи від станції Тернопіль вони систематично викидали з потягу майно Укрзалізниці. Викинули з поїзда 21 матрац, 25 подушок, 25 постільних комплектів, одну зимову ковдру та три вогнегасники. Після такого розгрому вагони потребують суттєвого ремонту. Їх, як повідомляють в Укрзалізниці,  тимчасово вивели з обігу. Наразі у соцмережах “гуляє” відео, яке знімали пасажири цього ж потягу. На ньому видно, як на залізничному пероні перебувають одночасно вболівальники та хмельницькі правоохоронці. У поліції говорять, що приїхали на виклик для того, щоб висадити фанатів, але начальник потягу прийняв рішення везти пасажирів далі. Наші працівники виїхали на виклик в достатній кількості, щоб вгамувати фанів. Ми думали, що начальник потягу захоче їх висадити. Але він прийняв рішення дозволити їм їхати далі. У нас залишив лише заяву. У нас на станції вони нічого не били і поводили себе більш-менш спокійно. Слідчі оглянули побиті вікна та потяг поїхав далі, - пояснила ситуацію речник ГУНП у Хмельницькій області  Інна Глега. На офіційній сторінці Укрзалізниці скаржаться на бездіяльність поліції. Та зазначають, що вже неодноразово зверталися до МВС із проханням про супровід пасажирських поїздів працівниками поліції або Національної гвардії. Проте, як кажуть в Укралізниці,  правоохоронці досі мовчать, а забезпечувати громадський порядок під час руху нікому