вівторок, 28 травня 2019 р.

Депутатам та чиновникам заборонено виступати на шкільних лінійках Красилівської громади

Голова Красилівської ОТГ своїм розпорядженням від 27.05.19 заборонила представникам влади публічно виступати на шкільних лінійках громади.
Не дозволяється  депутатам міської та районної ради, представникам місцевої влади брати участь в урочистостях  під час свята останнього дзвоника. Виключення – якщо ті супроводжують на свято своїх дітей.

Також забороняється директорам шкіл громади надавати слово для виступу депутатам, представникам політичних партій та іншим особам, які не мають відношення до освітнього процесу!

Красилівщина можливо увійде до Старокостянтинівського району

Адмінреформа в Хмельницькій області  набирає обертів,райони стануть адміністративно-територіальними одиницями, де будуть розташовані територіальні органи виконавчої влади – управління Нацполіції, соціального захисту, ДСНС, фіскальної служби.Районних рад у 2020 році не буде.
Якщо нині у Хмельницькій області нараховується 20 районів, то після завершення реформи децентралізації мало стати лише три — Хмельницький, Кам’янець-Подільський і Шепетівський. Фактично їх мали сформувати на базі госпітальних округів, утворених під час медичної реформи.
Проте управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації розробило( та представило 27.05.19) дещо іншу модель адміністративно-територіального устрою Хмельниччини. Відповідно до неї в області має утворитися не три, а п’ять районів — Шепетівський, Старокостянтинівський, Хмельницький, Кам’янець-Подільський та Городоцький.
За словами заступниці голови ОДА Світлани Павлишиної, у такій моделі зберігаються межі територіальних громад. Також в ній поділ на райони здійснено відповідно до кількості населення, площі та економічних показників.
Зрештою члени міжвідомчої робочої групи віддали перевагу саме проекту, який передбачає поділ на п’ять районів. Відповідну пропозицію вони подадуть у Мінрегіон.
«Нові райони формуватимуться по межах новостворених громад на базі великих міст. Є певні критерії, щодо їх формування. Зокрема, це — найменше 150 тисяч жителів, достатня кількість адміністративних приміщень, щоб розмісти відповідні органи влади.
Красилівський район може увійти до Хмельницького або Старокостянтинівського чи  навіть Шепетівського районів...
(фото: кm- olrada.gov.ua) 
   p.s. Подеякують,що що утворення Городоцького району лобіює родина Герегів.

субота, 25 травня 2019 р.

Населення хмельниччини продовжує зменшуватись.Дані на 1.04.19

Чисельність наявного населення в області (за оцінкою) на 1 квітня 2019р. становила 1262,1 тис. осіб. Унаслідок демографічних процесів, які відбулися впродовж січня - березня 2019р., чисельність наявного населення скоротилась на 2655 осіб.
Основним фактором зменшення чисельності населення було його природне скорочення - 2899 осіб, водночас зафіксовано міграційний приріст населення - 244 особи.

В першому кварталі в області народилося 2473 немовляти, зареєстровано 5372 померлих. Серед причин смерті населення області перше місце посідали хвороби системи кровообігу (63,1%), друге - новоутворення (11,2%), третє - хвороби органів дихання та органів травлення (3,7%).

пʼятниця, 17 травня 2019 р.

За організацію грального бізнесу красилівчанину загрожує штраф до 40 тисяч грн.


Слідчим суддею Красилівського районного суду 15.05.2019 задоволено клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання красилівчанину, який з липня по жовтень 2017 року в порушення вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» в нежитловому приміщенні в центрі Красилова займався гральним бізнесом, виконуючи відведену йому роль оператора гральних автоматів.

Підозрюваний відносно задоволення клопотання не заперечив і пояснив, що  не був обізнаний, що вчиняє злочин.

Однак, за вчинення злочину йому може загрожувати покарання у вигляді штрафу від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян

26 - річний гвалтівник познущався над пенсіонеркою в Красилівському районі

Приголомшливий випадок  стався в селі Кульчини Красилівського району. Вночі до жінки постукали у двері.Вона відкрила, не підозрюючи про небезпеку, подумала, що син з армії повернувся. Але то був не родич. Відразу почав викручувати електричну лампочку на веранді, щоб жінка його не впізнала. Зайшовши в хату, кинув жінку на диван, згвалтував і покусав. Ніякі умовляння негідника не зупинили. Жінка не думала, що доживе до рання.                 Вийшов на двір і підпалив пластмасове відро , ймовірно, хотів скрити сліди злочину.  Воно не загорілося і він пішов геть. Жінка кинулась до сусідів, а ті зателефонували до поліції.

четвер, 16 травня 2019 р.

Кір в Красилівському районі

Минулого тижня у Красилівського районі було зареєстровано два масових випадки спалаху кору. Про це повідомила завідувачка відділення організації епідеміологічних досліджень обласного Лабораторного центру МОЗ Тетяна Федак.
«Захворіло близько 40 осіб. В першому випадку спалах був зареєстрований у сім’ї ромів, а другий - у декількох багатодітних родинах. Захворілі госпіталізовані та отримують відповідне лікування», - каже лікар.

Чоловіка, який зґвалтував жінку на Красилівщині затримано

Вночі  12 травня чоловік проник в будинок односельчанки в Красилівському районі  і зґвалтував її.
Вже 15 травня Красилівський районний суд взяв під варту чоловіка, якого підозрюють у згвалтуванні літньої жінки.Підозрюваний в згвалтуванні менш ніж три тижні тому звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за розбій і крадіжку.

Красилівчани зможуть взяти участь у флеш мобі для "1+1"

У пятницю, 17.05.2019 в Красилів приїдуть журналісти каналу "1+1". Вони будуть знімати сюжет на тему
" День сімейного лікаря". В сюжеті передбачено флеш моб- селфі із своїм сімейним лікарем. Селфі з сімейним лікарем Замрієм Романом буде проводитись завтра, о 12.00 год.

понеділок, 6 травня 2019 р.

Красилівський художник розфарбував двір багатоповерхівки!

Цього року непримітний, проте великий, дворик на вулиці Центральна 29а, 29б заграв всіма барвами веселки. На сірих і буденних гаражах, якими оточений дитячий майданчик, з’явилися персонажі відомих мультфільмів та казок. Тут і свинка Пепа зі своїми друзями влаштували пікнік на стіні одного з гаражів, і Коза-дереза господарює у зайчиковій хатині, і дідусь з бабусею виглядають, хто до їхньої хатини несе воду.

Усі малюнки настільки реалістичні й актуальні, що на оновленому майданчику люблять бавитися не тільки мешканці п’ятиповерхівок, а й малеча із сусідніх дворів. Казкові персонажі та сюжети всім відомим мультфільмів – робота пензля місцевого майстра Літвінюка Миколи.

Художник каже, що малювання – це стан його душі. Кожну вільну хвилину він вносить креативність у все буденне, розфарбовує веселкою та додає кольорів до свого двору. Головне, щоб була фарба, а місце й час знайдеться!



2 травня в Антонінах закрили лікарню

В смт. Антоніни Красилівського району 2.05.2019 закрили цілодобовий стаціонар на 10 ліжок.
В 2018 рік у стаціонарі лікарні пролікували 438 пацієнтів. Переважно, це люди похилого віку з Антонін та сіл, що входять до ОТГ.Тим, хто залишався на цілодобове лікування в Антонінській лікарні, з 2 травня надали місця в Красилівській ЦРЛ.

В Антонінах залишається Центр первинної-санітарної медичної допомоги, екстреної медичної допомоги... Часи роботи – з дев’ятої ранку до дев’ятої вечора та в суботу – до 16.00. Є також рентген-кабінет, лабораторія.




Названо краще підприємство Красилівського району в сфері охорони праці

До Всесвітнього Дня охорони праці начальник Хмельницького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області О.Повадюк разом із заступником начальника І.Чайковським відвідали виробництво ТМ «Мамин хліб» що у м. Красилові Красилівського району та провели зустріч з колективом та директором виробництва О.Білявець. Керівники Хмельницького відділення Фонду подякували підприємцю за організацію виробництва та створення робочих місць таким чином, що унеможливлює виникнення нещасних випадків на виробництві, сприяє збереженню здоров`я працюючих.

З нагоди Дня охорони праці, який цього року проходить під девізом «Безпечне та здорове майбутнє праці» начальник Хмельницького відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Хмельницькій області О.Повадюк та заступник начальника Хмельницького відділення І.Чайковський вручили керівнику ТМ «Мамин хліб» грамоту як переможцю на присвоєння звання «Краще підприємство Красилівського району з охорони праці» за створення належних, безпечних та нешкідливих умов, підвищення рівня культури безпечної праці за підписом начальника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування в Хмельницькій області С.Кіндзерського.

субота, 4 травня 2019 р.

15 -місце серед "податкових боржників" в області зайняло товариство з Красилівського району



Головне управління ДФС у Хмельницькій області надає інформацію про суб’єктів господарювання краю, які мають найбільший податковий борг по платежах до зведеного бюджету та заборгованість по сплаті єдиного соціального внеску:

1. Державне підприємство «Нігинський кар‘єр», Кам‘янець-Подільський район;
2. Квартирно-експлуатаційний відділ, м. Хмельницький;
3. ТОВ «ТОВ «Модуль-Україна», м. Кам‘янець-Подільський;
4. Державне підприємство «Науково-технічний комплекс «Завод точної механіки», м.Кам‘янець-Подільський;
5. ТОВ «Оптінвест-груп», м. Хмельницький;
6. Державна установа «Шепетівська виправна колонія (№98)»;
7. ТОВ «Шепетівка енергоінвест»;
8. Селянське фермерське господарство «Промінь», Деражвнянський район;
9. Квартирно-експлуатаційни відділ м. Чернівці, м. Камнець-Подільський;
10. ТОВ «Торгагро сольюшн», м.Шепетівка;
11. ПРАТ «Шепетівське АТП 16807»;
12. Колективне підприємство “Цівільжитлобуд», м.Хмельницький;
13. ХКП «Спецкомунтранс», м.Хмельницький;
14. КП «Добробут», м.Кам‘янець-Подільський»;
15. ТОВ «Лампка агро», Красилівський район.

пʼятниця, 3 травня 2019 р.

Нові правила встановлення домашніх сонячних електростанцій

25 квітня 2019р., Верховна Рада заборонила домашнім сонячним електростанціям на землі отримувати «зелений» тариф.



Раніше було дозволено  встановлювати у себе сонячні електростанції потужністю до 30 кВт⋅ч де-небудь на ділянці. Новим законом депутати внесли кілька змін. З одного боку, вони збільшили дозволену потужність до 50 кВт⋅ч. З іншого - заборонили встановлювати СЕС на землі. Тепер це можливо тільки на «на дахах і фасадах будівель та інших капітальних споруд».


«Коли ви говорите про приватну генерації, ви розділяйте, будь ласка, споживача і виробника. Міністерство дало можливість до 50 кВт⋅ч генерувати індівідуальникам. Але, перепрошую, вони генерують для себе, а не в ринок. Якби ми це не захистили, то нашим споживачам треба було платити не за 1,06 грн / кВт⋅ч, а по 4 грн / кВт⋅ч. Тоді запитайте у споживачів України, чи готові вони за такими тарифами платити за електроенергію », - заявив Насалик.

Співзасновник громадської організації Greencubator Андрій Зінченко вважає, що це рішення пролобіювали обленерго, які виступають місцевими монополістами: «На виправдання придумали, що нібито існує проблема, що такий бізнес виходить з-під контролю. Почасти це правда: є люди, які купують кілька будинків в маленьких селах і встановлюють там сонячні станції максимальної потужності. Але така заборона не вирішує проблеми »

Що зміниться для кінцевих користувачів

Зінченко пояснює: незважаючи на те що депутати збільшили максимально дозволену потужність домашньої СЕС до 50 кВт⋅ч, вони різко обмежили можливість для українців встановлювати станції. Мало у кого є такі великі дахи. За оцінками, тепер потенційні інвестори зможуть встановити станцію потужністю не більше 10 кВт⋅ч.


За словами Зінченка, таке рішення якщо не вбиває, то дуже шкодить тим, хто хоче вкластися у виробництво електроенергії: «Малі та великі інвестори тепер поставлені в різні умови. Рішення зачіпає як тих, хто зловживав моделлю, так і добросовісних громадян. Правильніше було б обмежити кількість станцій, які одна людина може поставити в населеному пункті. Це б вирішило проблему ».
СЕС и надалі можна буде встановити де завгодно, єдина Умова - її конструкція повина буті оформлена як «інше капітальна споруда». Можна зробити просто навіс для машин, дров або хозінвентаря; можна ніяк не називати - буде безіменне спорудження », - Зазначає Сидоренко.


«Ніхто з наших клієнтів від наміру поставити станцію не відмовився, я і сам в цьому році для себе кілька систем будую. На ринок це не особливо вплине, просто додасть головного болю і біганини », - резюмував виконавчий директор однієї з фірм,що займаються встановленням сонячних електростанцій.





Як відомо, в Україні для того, щоб стимулювати мешканців встановлювати сонячні електростанції вдома, запровадили спеціальний "зелений" тариф. Держава зобов’язана викуповувати надлишок електроенергії у власників сонячних електростанції за значно вищим тарифом, ніж ринкова ціна в Україні. Для домашніх електростанцій, потужність яких не перевищує 50 кВт, він становить 532,68 грн за 100 кВт.

четвер, 2 травня 2019 р.

На розвиток інфраструктури громади району отримають більше 2 млн., грн., кожна

Кабінет міністрів України затвердив розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад у 2019 році.
Про це сказано у розпорядженні КМУ від 24 квітня №280.

Хмельницькій області дісталося 143,1 млн грн, які розділили між 45 ОТГ. Найбільше коштів отримали Новоушицька селищна об’єднана територіальна громада – 9,3 млн грн, Дунаєвецька міська ОТГ – 8,8 млн грн, Городоцька міська ОТГ – 7,2 млн грн, Старосинявська селищна ОТГ – 7,1 млн грн.
Найменше з усіх – Славутська ОТГ (555,7 тис. грн), Новоставецька сільська ОТГ (968,7 тис. грн) і Вовковинецька селищна ОТГ (996,8 тис. грн).
Красилівська ОТГ отримає 2 млн 550 тис.грн.,Антонінська ОТГ - 2 млн,206 тис. грн.