вівторок, 28 травня 2019 р.

Красилівщина можливо увійде до Старокостянтинівського району

Адмінреформа в Хмельницькій області  набирає обертів,райони стануть адміністративно-територіальними одиницями, де будуть розташовані територіальні органи виконавчої влади – управління Нацполіції, соціального захисту, ДСНС, фіскальної служби.Районних рад у 2020 році не буде.
Якщо нині у Хмельницькій області нараховується 20 районів, то після завершення реформи децентралізації мало стати лише три — Хмельницький, Кам’янець-Подільський і Шепетівський. Фактично їх мали сформувати на базі госпітальних округів, утворених під час медичної реформи.
Проте управління регіонального розвитку та будівництва облдержадміністрації розробило( та представило 27.05.19) дещо іншу модель адміністративно-територіального устрою Хмельниччини. Відповідно до неї в області має утворитися не три, а п’ять районів — Шепетівський, Старокостянтинівський, Хмельницький, Кам’янець-Подільський та Городоцький.
За словами заступниці голови ОДА Світлани Павлишиної, у такій моделі зберігаються межі територіальних громад. Також в ній поділ на райони здійснено відповідно до кількості населення, площі та економічних показників.
Зрештою члени міжвідомчої робочої групи віддали перевагу саме проекту, який передбачає поділ на п’ять районів. Відповідну пропозицію вони подадуть у Мінрегіон.
«Нові райони формуватимуться по межах новостворених громад на базі великих міст. Є певні критерії, щодо їх формування. Зокрема, це — найменше 150 тисяч жителів, достатня кількість адміністративних приміщень, щоб розмісти відповідні органи влади.
Красилівський район може увійти до Хмельницького або Старокостянтинівського чи  навіть Шепетівського районів...
(фото: кm- olrada.gov.ua) 
   p.s. Подеякують,що що утворення Городоцького району лобіює родина Герегів.

Немає коментарів:

Дописати коментар