неділя, 24 березня 2019 р.

Суд покарав водія за нетверезе водіння автомобілем

 Красилівський районний суд нещодавно виніс постанову в справі нетверезого керування авто.
Суть справи:
10.02.2019 о 00 год. 45 хв. ОСОБА_2 в м. Красилові по вул. Грушевського керував автомобілем «Ford Mondeo», з ознаками алкогольного сп’яніння: різкий запах алкоголю з ротової порожнини, тремтіння пальців рук, і від проходження огляду на стан сп’яніння у встановленому законом порядку відмовився в присутності двох свідків, чим порушив вимоги п. 2.5 ПДР, за що передбачена відповідальність ч. 1 ст. 130 КУпАП.
В ході судового розгляду ОСОБА_2 свою вину у скоєнні адміністративного правопорушення визнав, пояснив, що 09.02.2019 він випив пляшку пива. 10.02.2019 приблизно о 00 год. 30 хв. в м. Красилові керував автомобілем «Ford Mondeo». По вул. Грушевського був зупинений працівниками поліції, на запитання яких повідомив, що напередодні вживав алкоголь. На пропозицію поліцейського пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння місці на зупинки спочатку погодився, а після початку огляду відмовився від його проходження. Після чого працівник поліції запропонував йому пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння у лікарні, на що він відмовився у присутності двох свідків.
Працівник поліції ОСОБА_3 в судовому засіданні підтвердив, що 10.02.2019 в м. Красилові по вул. Грушевського він зупинив автомобіль «Ford», державний номерний знак, GD 76669, під керуванням водія ОСОБА_2, у якого були ознаки алкогольного сп’яніння: різкий запах алкоголю з ротової порожнини, тремтіння пальців рук. На місці зупинки ОСОБА_2 було запропоновано пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння на місці зупинки за допомогою приладу Драгер, на що останній погодився, однак продував пристрій неналежним чином, внаслідок чого неможливо отримати результат. В ході такого огляду ОСОБА_2 відмовився від його подальшого проходження. Після чого ОСОБА_1 було запропоновано пройти огляд на стан алкогольного сп’яніння у медичному закладі, на що ОСОБА_2 відмовився в присутності двох свідків.


Постанова суду:
ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП і накласти на нього стягнення у виді штрафу в розмірі 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 10200 (десять тисяч двісті) гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.
Стягнути з ОСОБА_1 судовий збір на користь держави в сумі 384 (триста вісімдесят чотири) гривні 20 копійок .

Немає коментарів:

Дописати коментар