неділя, 17 березня 2019 р.

В Красилівському районі пропонують створити третю ОТГ

Голова Красилівської ОТГ Ніла Островська 17.03.19 опублікувала свої враження від процесу децентралізації в районі:

"Сьогодні взяла участь у обговоренні створення Щиборівської об’єднаної громади у складі чотирьох сільських рад - Щиборівської, Кузьминської, Михайловецької та Лагодинецької.
Неодноразово Красилівська міська рада зверталась із запрошенням до всіх сільських рад, які згідно Перспективного плану повинні бути в складі нашої громади, і особливо Щиборівська - село Щиборівка фактично є частиною міста.
Мій обов’язок донести до людей інформацію про міську громаду та їх перспективи разом з нами.
Жителі сіл Мовчани, Радісне, Щиборівка, Каламаринка по-різному оцінюють об`єднання як з селами, так і з містом.
Відчула думку більшості поки зачекати, так як бюджет Щиборівськоі сільської ради вже протягом чотирьох років достатній для вирішення проблем жителів (акциз на пальне з двох АЗС це дозволяє).
Водночас жителі повинні знати, що з 2020 року акциз з пального буде надходити вже до державного бюджету і повертатись всім громадам на ремонт доріг відповідно до протяжності місцевих доріг.
Відчула велике бажання саме представників села Кузьмин у створенні Щиборівської ОТГ, які чомусь дуже не бажають бути у складі Красилівської об’єднаної громади і завжди були проти об`єднання в громади.
У цьому історичному для жителів процесі необхідно ретельно зважити всі «за» і «проти» та не йти під вплив задоволення чиїхось особистих амбіцій.
"

Немає коментарів:

Дописати коментар