субота, 16 березня 2019 р.

Красилівська ОТГ запрошує до об’єднання навколишні села


ЗВЕРНЕННЯ

Щиборівській сільській раді

Яворовецькій сільській раді

Жителям територіальних громад сіл Щиборівка, Каламаринка, Мовчани, Радісне, Яворівці та Слобідка-Красилівська

Відповідно до перспективного плану формування територій громад Хмельницької області, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України № 1077-р від 08.09.2015 року із змінами, в Красилівському районі передбачено утворення двох спроможних об’єднаних громад, однією із яких є Красилівська міська об’єднана територіальна громада з центром у
м. Красилів в складі населених пунктів 23 сільських рад та м. Красилів.
          Проте, найближчі сусіди Красилова, територіальні громади Щиборівської та Яворовецької сільських рад, не увійшли до об’єднаної громади, хоча географічне положення м. Красилів та сіл Щиборівка, Каламаринка, Мовчани, Радісне, Яворівці та Слобідка-Красилівська тісно пов’язує їх жителів. Свідченням цього є те, що велика кількість мешканців зазначених сіл працюють на підприємствах, установах та організаціях в
м. Красилів, їх діти відвідують дошкільні навчальні заклади міста, а діти шкільного віку навчаються в міських загальноосвітніх школах. Чимала кількість сільських дітей і молоді відвідують Красилівську дитячо-юнацьку спортивну школу, Будинок творчості дітей та юнацтва, Дитячу школу мистецтв. 
Зважаючи на зазначене, Красилівська міська рада пропонує Щиборівській та Яворовецькій сільським радам прийняти рішення про проведення у громадах громадських обговорень з питання приєднання до Красилівської міської об’єднаної територіальної громади.
Разом з тим, звертаємося до жителів сіл Щиборівка, Каламаринка, Мовчани, Радісне, Яворівці та Слобідка-Красилівська проявити свою громадянську позицію в питанні приєднання ваших громад до Красилівської міської об’єднаної територіальної громади та бути активними учасниками цього історичного процесу.
 Красилівський міський голова, депутати міської ради
Звернення схвалене рішенням 19-ї сесії Красилівської міської ради
від 13.03.2019 року № 17.

Немає коментарів:

Дописати коментар