вівторок, 23 жовтня 2018 р.

Коломієць Микола Іванович

Коломієць Микола Іванович
Поет, член Національної спілки письменників України
Народився 11 березня 1941 р. в селі Буча Київської області. В 1946 р. сім’я переїхала в селище Антоніни.
Після закінчення Антонінської середньої школи навчався в Хустському культосвітньому технікумі Закарпатської області. Тут з’явились перші друковані твори.
Згодом навчається в Уманському сільськогосподарському інституті.
В 1962-1965 роках служить в Радянській Армії. Залишає на- нчання в сільгоспінституті і стає студентом філологічного факультету Чернівецького університету. В 1972 році за два дні до складання останнього державного екзамену відраховується з університету за зв’язок з “націоналістично настроєними особами”.
Працює в одній з багатотиражок будівельників Краснодарського краю.
Згодом повертається в Україну, художник-прикладник, токар, шліфувальник, мистецтвознавець – ось короткий перелік про-фесій, освоєних поетом.
Захоплюється різьбленням по дереву, бере участь у виставках декоративно-прикладного мистецтва в Чернівцях, Києві, Москві, Будапешті. Його роботи потрапляють у США, Польщу.
В складі спортивних груп проходить Карпати, Крим, Кавказ, Саяни, Тянь-Шань.
З 1987 року проживає у м. Красилові. Займається творчою та дослідницькою роботою.
В 1997 році виходить відразу п’ять книг поета. Серед них “Зойки блискавиці”, “Перестигла тиша”, Роздоріжжя”, а в 2000 році – збірка лірики “Прости, Афганістан”. Автор десяти поетичних збірок. Лауреат обласної премії імені В.Булаєнка 2002 р.

Немає коментарів:

Дописати коментар